woensdag 28 december 2011

Big daddy


Ditmaal een niet waar gebeurd luchtige film.

Sonny gedraagt zich als een groot kind. Zijn vriendin ziet een toekomst met hem niet meer zitten en vertrekt. De volgende ochtend staat het vijfjarige jongetje Julian voor de deur. Hij is de zoon van Sonny's gescheiden huisgenoot die momenteel in China zit. Sonny besluit de jongen op te voeden om te bewijzen dat hij wel degelijk verantwoordelijkheden kan dragen.
Ik viel er in toen het jongetje voor de deur werd afgeleverd. Een geinig knulletje met blond haar. Zijn moeder kon niet meer voor hem zorgen. Later bleek dat ze kanker had en was overleden. 
Sonny krijgt het onder valse voorwendselen voor elkaar om het jongetje onder zijn hoede te krijgen door zich voor te doen als zijn biologische vader. Dan begint de 'opvoeding' van Julian 'Frankenstein'. Het jongetje mag zelf weten wat hij doet, hoe hij zich kleedt en wat hij eet. 
Dat gaat allemaal prima tot het joch naar school wil en Sonny hem inschrijft. Niet lang erna wordt Sonny op zijn vaderlijke vaardigheden aangesproken door een stereotype strenge 'no-nonsense' lerares. In een plant plassen in plaats van op de wc is uitermate ongewenst gedrag. Sonny ziet het licht en gaat echt opvoeden. Dan komt 'Social Services' roet in het eten gooien. Ze zijn erachter gekomen dat Sonny de boel bedonderd heeft. 
Julian wordt weggehaald maar Sonny laat het er niet bij zitten. Een rechtszaak, die totaal ongeloofwaardig is maar wèl grappig, volgt. Julian gaat uiteindelijk bij zijn echte vader wonen met diens vriendin. Sonny heeft het echter handig bekeken want hij had ondertussen al aangepapt met de zus van die vriendin en blijft daarom gewoon in het leven van Julian. 
Eind goed al goed.
Als je een paar scenes van de film wilt zien, is de big daddy trailer een goed begin. Veel plezier.
Bronnen: de afbeelding komt van sprousemedia.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten