woensdag 7 december 2011

In a child's name





Eén van de films, uit mijn film lijst, die ik nogmaals wilde zien en bij gelukkig toeval op youtube trof. Het valt in de categorie miniseries. Het is uiteraard een waargebeurd verhaal.





De film
Moviestill
Valerie Bertinelli speelt als Angela Cimarelli de zus van Theresa Taylor. Theresa trouwt met Ken Taylor, een tandarts. In de film komt het, op het incident van hun huwelijksreis na, niet zo duidelijk naar voren maar het is een huwelijk gebaseerd op huiselijk geweld. Ze krijgen een zoontje maar het ventje is pas een half jaar oud als Theresa door haar man gruwelijk wordt vermoord in hun eigen huis. Daarna begint het getouwtrek om het jongetje. Angela wil samen met haar man Jerry (Christopher Meloni aka Detective Stabler van Law and Order) de voogdij hebben. De ouders van Ken echter ook. Tegen de tijd dat Andrew, de zoon van Theresa en Ken, een jaar of drie is winnen Angela en Jerry de zaak en krijgen zij de volledige voogdij.

Het echte verhaal
De film is een redelijk waarheidsgetrouw portret van het waargebeurde verhaal. De naam van de zus in de film is anders. In het echt heet ze Celeste White. Haar meisjesnaam is Benigno. Haar man in de film heet Jerry. In het echt Jeff. De andere familie heet in het echt wel Taylor.
Dr. Kenneth Z. Taylor werkte, na zijn ontslag als Navy luitenant, in een tandartspraktijk waar Theresa in 1981 haar eerste baan kreeg. Ze werd verliefd op hem. Hij was tien jaar ouder dan zij. Ze trouwden op 10 juli 1983. 

Het was Kenneth's derde huwelijk. Ze maakten een huwelijksreis naar Acapulco. Na een week stonden Theresa's ouders, Louise en Albert Benigno, op hen te wachten op het vliegveld. De pasgehuwden kwamen niet opdagen. Pas dagen later kwamen ze erachter dat Theresa in het ziekenhuis lag en Ken in een Mexicaanse gevangenis. Theresa was grondig 'verbouwd' en had het bijna niet overleefd. De Mexicaanse politie hield Kenneth verantwoordelijk. Hij ontkende natuurlijk en Theresa wist alleen nog dat ze ging slapen en wakker werd in het ziekenhuis. Haar zus Celeste herkende haar nauwelijks toen ze haar kwam opzoeken in het ziekenhuis. Later is Theresa overgebracht naar een ziekenhuis dichtbij. Ze heeft altijd ontkend dat het Ken was die haar dit had aangedaan. Ze was de enige. Ieder ander was overtuigd van Ken's schuld.

Theresa met haar zoon


Het huwelijk was niet goed. Ze was een zeer waarschijnlijk slachtoffer van huiselijk geweld. Al haar gedragingen wezen daarop maar ze hield het verborgen voor de buitenwereld. Ze raakte zwanger van haar eerste en enige kind. Niemand behalve zij wist dat Ken had gewild dat ze een abortus liet uitvoeren. 
Haar zoon kwam op 11 juni 1984 ter wereld.

Van zaterdag op zondag 12 november van datzelfde jaar vermoordde Ken zijn vrouw. Hij sloeg haar minstens negen keer op het hoofd met een 10 kilo halter. Daarna sleepte hij haar lichaam door het huis naar de garage en legde haar in de achterbak van de auto. Hij is met haar en hun zoon naar zijn ouders in Indiana gereden. En daarna nog naar zijn ex vrouw om de vijfde verjaardag van hún kind te vieren. Pas daarna heeft hij Theresa gedumpt.

Hij probeerde op diverse manieren iedereen een rad voor ogen te draaien.
Theresa werd een dag of twee na de dump gevonden. Haar vader en broer hebben haar geïdentificeerd. Haar broer kon amper opstaan nadat hij Theresa had willen omhelzen en zijn hand dwars door haar verpletterde schedel ging.


Kenneth Z. Taylor

Een rechtszaak volgde en Kenneth kreeg een minimum van 30 jaar zonder de mogelijkheid van een eerdere vervroegde vrijlating. Daarna begon het juridische gevecht tussen de ouders van Ken en Celeste en haar man.
Inzet: Philip Andrew Taylor.


Ken Taylor's ouders

Celeste White (Theresa's zus) en haar man

Uiteindelijk hebben Celeste en haar man de jarenlange strijd om Philip Andrew gewonnen.

Bron film: link naar film (Deze staat nu nog op youtube. Ben je geïnteresseerd, moet je meestal snel zijn. Ze staan er nooit lang.)
Bron informatie: NYTimes.com
Bron foto's: In a child's Name movie blogspot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten