zondag 8 januari 2012

Ingevroren jaren


Denise Anette Huber
Twee juni 1991

Een zondagse zomeravond. Ze draagt een zwarte jurk met zwarte schoenen. Ze heeft zich klaargemaakt voor een avond uit. Ze steekt haar hoofd door de deur, toont haar mooie glimlach en zegt 'ik hou van jullie' tegen haar ouders. Dat is de laatste keer dat ze hun dochter Denise in levende lijve zien.

De 23-jarige Denise haalt Rob Calvert op om naar een concert van haar favoriete band te gaan. Na het concert brengt ze hem thuis in Huntington Beach. Haar bed blijft echter onbeslapen. Waar is Denise?

Ze had voor haar verdwijning bij herhaling gezegd: Mij kan niks gebeuren. 
Ze had het mis.

Tammy Scriven, haar beste vriendin, besluit de route te rijden die Denise moet hebben gereden. Ze bereikt de Corona del Mar Freeway. Daar ontdekt ze Denise's 1988 Honda met een lekke band aan de kant van de weg. Denise is in geen velden of wegen te bekennen. Het is het begin van een zeer tragische zaak.

De politie stelt een onderzoek in. Een bloedhond weet haar spoor tot op 52 meter afstand van haar auto te traceren maar daar gaat de geur verloren. Een helikopter in de lucht blijft maar in een bepaald gebied rondvliegen. Ze zoeken geen levend persoon. Ze zoeken een lichaam want dat Denise iets is overkomen, daar is iedereen van overtuigd.

De eerste verdachte is Rob Calvert. Hij is de laatste die haar levend heeft gezien. Is hij daarentegen wel de laatste? Nee. Ze sluiten hem uit als verdachte. Wie is dan wel de laatste?  Het antwoord daarop blijft men drie jaar schuldig.


Juli 1994
Over de staatsgrens met Californië, in Arizona. Een stel komt met het volgende verhaal. Het betreft ene John Famalaro, een verkoper op de vlooienmarkt. Ze hadden hem daar ontmoet en waren geïnteresseerd in zijn doe-het-zelf producten. Als ze bij zijn huis komen, trekt een huur vrachtauto hun aandacht. Iets aan de auto doet de vrouw huiveren. Intuïtie? Sommige mensen voelen slechtheid eerder en sterker dan anderen. Het stel noteert stiekem de kentekenplaat. Ze gaan ermee naar een vriend die werkzaam is bij een politiebureau. De vrachtauto staat als gestolen geregistreerd. Een politieagent gaat poolshoogte nemen. Hij ziet een oranje kabel achter uit de vrachtauto komen die richting het huis gaat. 'Hé', denkt hij 'een mobiel amfetamine laboratorium'. In die tijd vrij gangbaar in dat gebied. Helaas zijn de deuren van de vrachtauto afgesloten en hij kan zijn vermoeden niet direct bevestigen. 

De narcotica brigade komt erbij. Als het slot eraf gesloopt is, staat daar een vriezer. Met een slot erop en tape om het deksel. Als dat obstakel is weggewerkt, zien ze een vuilniszak omringd door een doordringende geur. Ze snijden de zak open en vinden een menselijk lichaam. Het is een vrouw. Haar armen zijn met handboeien achter haar rug vast gemaakt. Wie is ze?

Aan de huiszoeking die volgt, heeft de politie een hele kluif. Famalaro is een verzamel rat. Dozen en andere spullen staan opgestapeld tot aan het plafond. Hun oog valt op een doos waar 'Kerstmis' op staat. Daarin zitten een hamer, zwarte bebloede schoenen en een zwarte jurk. Hij heeft trofeeën bewaard.

Ze vinden daarbij een identiteitskaart, op naam van Denise Hubert. Na gedegen politiewerk komen ze er achter dat de vrouw in de vriezer de al drie jaar vermiste Denise is. Famalaro heeft haar al die tijd bij zich gehouden.


John Famalaro
Het is uitvogelen waar ze dit heerschap ter dood zullen veroordelen. Een kwestie van jurisdictie. De vraag is daarom waar Denise om het leven is gebracht. Het spoor is het bezorg-adres van de vriezer die speciaal voor het opbergen van Denise aangeschaft is. Op dat adres, in die opslagruimte, vinden ze voldoende bloed sporen om aan te nemen dat ze daar gestorven is.

De exacte toedracht weet men niet. Het verhaal is vermoedelijk dat hij haar die avond bij het concert gezien heeft en haar is gevolgd of dat hij haar toevallig trof toen ze met een lekke band aan de kant van de weg strandde. Hij heeft haar overmeesterd, meegenomen naar die gehuurde opslagplaats, haar verkracht en daarna met meer dan dertig slagen op het hoofd vermoord. 

Als men nog wil weten van wie de gevonden spullen van andere, onbekende vrouwen zijn en of zij nog leven, hebben ze niet eeuwig meer de tijd. John Famalaro, the cold storage killer, zit in een dodencel in Californië te wachten tot hij aan de beurt is.

Bron: Foto van Denise - findagrave.com
foto Famalaro - mylifeofcrime.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten