zondag 25 december 2011

Delusional psycho


1984, Lake Tahoe, Amerika – Een verbrand lichaam.
1985, Martis Creek Lake, Amerika – Een lichaam in een doos, letterlijk opgevist.

Niemand achterhaalt de identiteit van de vrouwelijke doden. Geen vermissing registraties overeenkomend met de lichamen. Poging tot identificatie middels het gebit en vingerafdrukken mislukt. Een tekening van het vermoedelijke uiterlijk van het eerste lichaam levert geen meldingen op.
De 'Jane Does' gaan de boeken in als 'cold cases'.



Theresa (Terry) Marie Groves
1993 – Terry Knorr (23) vertelt haar verhaal aan de politie, advocaten en iedereen die maar wil luisteren maar niemand gelooft haar. Stuk voor stuk concluderen ze dat ze het verzint. Zij omschrijft het als: They thought I was just a delusional psycho making things up.

Terry leefde vanaf haar vijftiende op zichzelf. Ze belandde op straat en in de gevangenis. Een niemand, die je niet serieus moet nemen. Op een avond kijkt ze naar een programma van 'America's most wanted'. 
Een telefoonnummer van een tiplijn verschijnt in beeld. Terry belt. Sherry antwoordt en vraagt: Waarom denk je dat jouw moeder je twee zussen heeft vermoordt?

Wat volgt is een verhaal over een gruwelijke jeugd. Vernederingen en slaag waren aan de orde van de dag. Dan blijkt dat niet Terry maar haar moeder de 'delusional psycho' is.


Suesan Marline Knorr & Sheila Gay Sanders

Het eerst gevonden lichaam blijkt de zus van Terry, Suesan Knorr, te zijn. In 1982 neergeschoten in de borst door haar eigen moeder. Ze herstelt, thuis, in de badkuip maar de kogel blijft achter in haar lichaam. Suesan (16) moet daarna weer de straat op om te werken als prostituee voor haar moeder. Daarna verergert haar situatie thuis. Ze wil weg bij haar gevaarlijke moeder. Haar moeder wil haar laten gaan, op één voorwaarde: ik haal de kogel uit je rug.

Na 'de operatie' ligt Suesan met handboeien vastgeklonken aan de keukentafel op de vloer. Aan haar lot overgelaten. Ze krijgt geelzucht waaruit Theresa, de moeder, opmaakt dat Suesan bezeten is door een demon, het werk van de duivel. Dat moest met vuur bestreden worden. Theresa, vergezeld door haar zonen Robert en William, neemt Suesan mee in de auto tezamen met benzine. Dat was de laatste keer dat Terry haar zus zag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten