woensdag 15 februari 2012

Zeldzaam: de vrouwelijke psychopaat


Als voorbeeld een aflevering van het programma Beyond the darklands met in de hoofdrol Katherine Knight. Zij is zo'n vrouwelijke psychopaat. We horen vaker over de mannelijke variant maar de vrouwelijke versie is zeldzamer. Katherine deed echter, wat gewetenloosheid en wreedheid betrof, beslist niet onder voor haar mannelijke collega's.

Katherine Mary Knight
Al vanaf haar vroegste jeugd had Katherine te maken met geweld en dood. Veel van haar familieleden hadden een abattoir of waren medewerkers in een abattoir. De dood was voor haar daarom bekend terrein. Ze werkte vanaf haar zestiende zelf ook in een abattoir. Thuis was ze geregeld getuige van geweld. Waarschijnlijk had ze biologisch gezien al een sterk verminderd geweten meegekregen maar de omstandigheden in haar jeugd zullen ieder spoor van empathie en medegevoel uitgewist hebben.

Ze was onvoorspelbaar in haar gedrag. Het minste of geringste liet haar in woede uitbarsten. Te laat thuis komen was voor haar een reden grof geweld te gebruiken. Daar weten alle mannen die in haar leven de revue passeerden van mee te praten. Behalve haar laatste partner, John Price. Hij kan het niet meer na vertellen want ze heeft hem in februari 2000 met 37 messteken om het leven gebracht.

De plaats delict bood een gruwelijke aanblik. Ze vermoordde hem niet alleen op beestachtige wijze. Ze verwijderde zijn huid in één geheel en ze hing het op aan een haak. Vervolgens onthoofdde ze zijn gevilde lichaam. Daarna ging ze koken. Zijn hoofd is namelijk een aantal uren later aangetroffen in een pan die, nog warm, op het gasstel stond. Ook andere delen van zijn lichaam bereidde ze. Gezien de klaar gedekte eettafel met briefjes voor de kinderen van Price was ze van plan geweest hen daarmee hun eigen vader voor te zetten. Gelukkig ontdekte men de horror scene voor zij thuis kwamen.

John Price (zie inzet foto) had eerder namelijk her en der duidelijk gemaakt dat hij vreesde voor zijn leven. Als hij de volgende dag niet op zijn werk zou verschijnen, was hij dood. Door haar. Zijn collega's smeekten hem niet naar huis te gaan maar hij voelde zich daartoe gedwongen. Hij was bang dat als hij niet ging Katherine zijn kinderen om zou brengen. Hij bivakkeerde nog een poos bij de buren en was daarna in zijn huis gaan slapen. 

Katherine kwam later thuis, ging douchen, trok een leuk setje aan en maakte 'Pricy' wakker. Volgens de verhalen zou er seks op gevolgd zijn. Vooralsnog lijkt dat vooral haar woord te zijn. Waar of niet, de gedachte op zich is al raar. Waarom wil je seks met iemand van wie je denkt dat zij je vroeg of laat zal vermoorden? Niemand kan zó goed zijn in bed.

John Price verscheen inderdaad niet op zijn werk en een collega ging langs zijn huis en sloeg alarm. Katherine lag verdoofd met pillen op bed. Een poging tot zelfmoord of moest het daar op lijken? Ze is later in het ziekenhuis aangehouden. Ze bleef volhouden, tot op de dag van vandaag, dat ze niets meer wist van haar gruweldaden. Een jaar later is ze veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, zonder kans op voorwaardelijke vrijlating. In haar papieren staat: 'Never to be released'. Heel verstandig. Daarmee was zij de eerste vrouw in Australië die deze 'eer' te beurt viel.

Ze zit in Silverwater, voorheen Mulawa, Women's Correctional Centre. Hoewel ze goed schijnt te kunnen koken, is het hoogst onwaarschijnlijk dat ze ooit een baan zal krijgen in de gevangenis keuken.


Bron foto's: Trutv, Wikipedia

2 opmerkingen:

  1. Brrr, wat een gruwelverhaal, je vel in z'n geheel verwijderd... je schrijft het zo op dat ik er kippenvel van krijg! Bijzonder ook, zo'n stukje over vrouwelijke psychopaten, misschien wel leuk als speciaal tabje, female killers...
    Wat een frustratie moet je toch in je hebben om zoiets te kunnen doen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een vrouwelijke psychopaat stalkt mij al geruime tijd. Wat een vreselijk persoon. Wat ik fascinerend aan haar vind is haar explosieve karakter en enorme woede-aanvallen. Nu begrijp ik veel beter waarom orkanen altijd vrouwennamen hebben. Stiekem identificeer ik me wel een beetje met haar. Als zij uit mijn
    leven verdwijnt zal ik haar moordenaars-neigingen wel missen.
    Hoe gestoorder vrouwen zich gedragen hoe leuker ik het eigenlijk ook wel vind. En de groeten verder

    BeantwoordenVerwijderen