dinsdag 6 december 2011

Bringing Ashley home



Een Lifetime movie.
AJ Cook is Ashley in deze film.
Een vrouw met een bipolaire stoornis en een drugsprobleem. Op een dag verdwijnt ze. Behalve haar zus Libba en haar ouders lijkt niemand dat iets te interesseren. De politie weigert een vermissingsrapport op te maken. Ashley is tenslotte volwassen en is aan de drugs. Ze wil waarschijnlijk niet eens gevonden worden en anders heeft ze het recht vermist te zijn.
Het is een waargebeurd verhaal. Het verhaal van Libba Phillips. De film gaat over de zoektocht naar haar zus en waar het toe leidt.

Dankzij de vermist flyer met een foto van Ashley krijgt Libba op een dag een telefoontje van Ashley. Ze is acht maanden zwanger en vraagt of Libba haar komt halen. Natuurlijk komt die 'to the rescue'. Ze verwijt haar zuster niks maar ze kampt wel met de emoties van al die tijd in onwetendheid te hebben geleefd. De zoektocht heeft zijn tol geƫist. Het bracht Libba op plaatsen waar ze nooit had willen zijn. Zoals het lijkenhuis om een lichaam te komen identificeren.

Ashley is weer thuis en bevalt van een zoon. Uiteindelijk verdwijnt ze wederom. Haar zoon laat ze achter. In de film staat op het eind vermeld dat haar verblijfplaats op dat moment onbekend is.

Libba Phillips


De echte Libba Phillips
Zij ging verder dan 'slechts' de zoektocht naar haar zus. Ze richtte 'Outpost for Hope' op. De website is bedoeld voor missing, missing. Zo noemt ze het zelf. Het gaat hier namelijk om vermisten die niet officieel geregistreerd staan in het reguliere systeem. 
Volgens Libba is dat een grotere groep dan de 100.000 in het systeem van de politie. Door middel van een enquete op haar site probeert zij via een eigen systeem grip te krijgen op die ongeregistreerde vermisten. 
Ze gaat niet zozeer zelf op zoek naar vermisten. Ze biedt een handleiding aan met praktische informatie. Zo assisteert ze indirect vanaf de zijlijn. Op die manier helpt ze andere mensen in hun vaak eenzame zoektocht naar verdwenen geliefden.

Bronnen:
Libba's verhaal(Outpost for Hope website – bericht van de oprichtster)
Bringing her sister home (Geschreven door Eileen Finan)
Link naar deel 1 van de film op youtube

Geen opmerkingen:

Een reactie posten